Wijk en Wouden viert net zoals drie jaar geleden het Midzomernachtfeest. Dit gebeurt niet op de langste dag, maar op vrijdag 17 juni a.s. in het polderlandschap tussen Zoeterwoude en Stompwijk. Het ‘zonnewendefeest’ dateert van vele eeuwen geleden, toen vreugdevuren werden ontstoken voor bescherming tegen duistere krachten.

Het vuur is één element, de andere drie (aarde, water en lucht) komen op deze avond ook aan bod. Met afwisselend een actieve rol voor alle bezoekers. Het wordt verder een avond met optredens met muziek, kunst en cultuur, waaronder een heel bijzondere show.

De locatie wordt aan de deelnemers bekendgemaakt na aanmelding. Aanmelding bij voorkeur per Email (Vierjaargetijden1@gmail.com), telefonisch kan ook (06-1276 1275). Het feest is overigens niet ’s nachts, maar ’s avond en begint om 20.30 uur. Klik hier voor de uitnodiging.

Voor leden van Wijk en Wouden (WenW) is dit evenement gratis toegankelijk. De bijdrage van niet-leden is vijf euro. Toegang is ook voor nieuwkomers gratis als ze zich ter plaatse aanmelden als lid.