Ze leven beide in onze leefomgeving, maar daar is het wel mee gezegd. Alhoewel: op vrijdag 24 mei a.s. kunt u over beide levende wezens meer te weten komen. Wijk en Wouden heeft twee ervaringsdeskundigen met veel kennis weten te strikken om de leden van Wijk en Wouden weer wat bij te brengen.

Martin van de Reep (Voorburg) van de Werkgroep Uilen (WGNL) komt een en ander vertellen over diverse soorten uilen in deze regio. Met enkele anderen plaatst en onderhoudt hij nestkasten en werkt hij aan betere leefomstandigheden van deze vogels. Hij wil anderen enthousiasmeren over de uilen en zo het aantal broedparen in deze regio omhoog brengen.

Ruud Tas (Den Haag) raakte in 2015, na het zien van het televisieprogramma De Wilde Keuken, geïnteresseerd in de Rode Amerikaanse rivierkreeft. Tijdens zijn zoektocht kwam hij in contact met anderen, die ook bezig waren om een visserijbedrijfje op te zetten. Kort en goed: in 2016 schreef hij Tas Rivierkreeftvisserij in bij de KvK. Kreeg te maken met visrechten, schafte kreeftenkorven aan en nu levert hij – naast zijn vaste baan! – kreeft aan de horeca. Afhankelijk van de vangst vooraf is er een proeverij. Na afloop is er een drankje bij het kampvuur (tenminste, als het weer ‘n beetje meewerkt!).

 

Waar en wanneer?                                 

Datum        :  vrijdag 24 mei 2024  

Aanvang     :  19.45 uur

Waar          :  Gé en Nicolet Overdevest, Papeweg 6 in Zoeterwoude.

 

Wil je er bij zijn? Geef je dan z.s.m. op!

Aanmelden kan tot 21 mei via de mail:

wijkenwouden.penningmeester@gmail.com

Kom zoveel mogelijk op de fiets!

 

Voor leden van de VANL Wijk en Wouden is deze activiteit gratis, van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 3,- per persoon. Nieuwkomers, die zich ter plaatse aanmelden als lid van Wijk en Wouden, hoeven ook niet te betalen. Graag tot dan.