De buitenactiviteiten van Wijk en Wouden zijn in trek. De belangstelling voor de excursie naar natuurgebied De Wilck (tussen Zoeterwoude en Hazerswoude) was al heel behoorlijk. Op de winterwandeling in Hazerswoude met aansluitend een ontbijt kwamen nóg meer mensen af.

Maar liefst ruim vijftig mensen verzamelden zich op 9 maart jl. ’s morgens vroeg bij Jeu de Boer, een plek waar het boerenbedrijf en recreatie hand in hand gaan. De meesten waren op de fiets gekomen om na aankomst om zeven uur (!) te gaan dauwtrappen.

De weersomstandigheden waren gunstig: het was droog, niet al te koud en de lucht kleurde mooi ochtendrood. De in het donker vertrekkende vroege vogels konden vanaf de Galgweg kiezen uit twee routes: een kort en een wat langer rondje. Het was een prachtig gezicht: linten en groepen wandelaars, die zich over de dijken voortbewogen, terwijl de zon opkwam.

Zo genoot ieder op zijn of haar eigen manier van de vroege ochtendstilte, de landelijke omgeving van veenweiden en tal van vogels, die op de achtergrond hoorbaar waren. Bij terugkomst stond er een prima verzorgd landelijk ontbijt klaar, waar iedereen van genoot.

Bij Jeu de Boer viel ook de nodige agrarische sfeer op te snuiven. Zo waren er runderen (dikbillen!), schapen en vooral lammetjes te zien én te horen. Ook dat gaf wat extra’s aan deze geslaagde winterwandeling.