Het einde van de ‘regentijd’ met de vorst in zicht lijkt ons een prima moment om u uit te nodigen voor een excursie naar het natuurgebied De Wilck. Dit ruim 120 hectaren tellend veenweide-natuurgebied ligt tussen Zoeterwoude en Hazerswoude. De naam is afkomstig van een veenriviertje dat hier vroeger stroomde, de Wilck.

Het gebied is aantrekkelijk voor vogels en sinds 2009 ook een Natura 2000-gebied. Onder andere de smient en de kleine zwaan komen er voor. Boswachter Mark Kras van Staatsbosbeheer (SBB) zal in dit natuurgebied tekst en uitleg geven over het ontstaan van De Wilck en het beheer voor weidevogels en wintergasten.

 

Waar en wanneer?

Datum        :  zaterdag 27 januari 2024

Aanvang    :  10.00 uur tot circa 12.00 uur

Waar          :  Burmadeweg 2-4 (‘De Barle’), 2391 MS Hazerswoude

 

Aanmelden kan tot 22 januari a.s. per email:

wijkenwouden.penningmeester@gmail.com

 

Verzamelen om 10.00 uur bij melkvee- en pluimveebedrijf De Barle. Bij de entree staat een banner. De ondernemer zal dan in het kort nog iets vertellen over het bedrijf, dat is gelegen vlakbij natuurgebied De Wilck tussen Zoeterwoude en Hazerswoude. De aanmelders krijgen in de week van de wandeling nog nader bericht.

Belangrijk voor alle belangstellenden: vol  is vol. Dus meld u snel aan. Kom zoveel mogelijk op de fiets! Kleed u goed aan en vergeet uw laarzen niet. Bij extreme weersomstandigheden gaat deze excursie niet door. Maar wij blijven uitgaan van een zachte winter…..

Voor leden van de VANL Wijk en Wouden is deze activiteit gratis, van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 3,- per persoon. Nieuwkomers, die zich ter plaatse aanmelden als lid van Wijk en Wouden, hoeven niet te betalen. Graag tot dan.