We gaan varen! En nog in de buurt ook: Het Rietveld is een monumentaal vaardorp, waar het water door de eeuwen heen water is gebleven. Oorspronkelijk een uiterst drassig gebied, waarin vissers, rietsnijders, boeren en kooikers de kost verdienden. De geschiedenis is hier altijd dichtbij. Nu zijn hier de uitlopers te vinden van onder meer de Boskoopse boom- en plantenkwekerij.

Soortgelijke gebieden in ons land zijn in de loop der tijd ontsloten door paden en wegen. Het Rietveld is ook in dit opzicht bijzonder: nog steeds is een deel van de bevolking afhankelijk van een bootje om het eigen woonhuis te bereiken. Het Rietveld is een pareltje in Het Groene Hart. Onze vaar- en wandeltocht wordt een ontdekkingsreisje door de geschiedenis van lang geleden en de groene omgeving en economie van vandaag.

 

Waar en wanneer?

Datum zaterdag 10 september 2022
Aanvang 10.00 – 15.00 uur
Startplaats Klein Giethoorn, Rietveld 1 te Hazerswoude

 

Aanmelden per email: vierjaargetijden1@gmail.com

 

Kosten

Voor leden van de VANL Wijk & Wouden is deze activiteit € 7,50, niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 15,- per persoon. Toegang is ook voor nieuwkomers de ledenprijs als ze zich ter plaatse aanmelden als lid van W&W. Deze activiteit is inclusief lunch!

 

                                                     -o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

 

Wijk & Wouden (W&W) is actief tussen de steden Leiden, Alphen a/d Rijn, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg. Het landelijk gebied verandert: niet alleen de agrarische bedrijven in deze regio zijn voortdurend in beweging, maar ook andere ontwikkelingen gaan door, denk aan woningbouw, verkeer, recreatie e.d.

Wijk & Wouden zet zich in voor dit gebied door zowel agrarische ondernemers als burgers in steden en dorpen bij deze veranderingen te betrekken.

Hiertoe organiseert W&W jaarlijks vier publieksactiviteiten. Wie wil, kan erbij zijn!

Deelname is op eigen risico.

www.wijkenwouden.nl