Geen Polderdag, maar wel volop activiteiten op de naderende Hemelvaartsdag (18 mei a.s. 2023). Wat te denken van een Rondje Meerpolder in Zoetermeer en Stompwijk? Of in Hazerswoude-Dorp even een kijkje nemen bij de ‘Open Boerderij en Markt’ van Hoeve Nieuw Bethlehem? In Zoeterwoude zet Vleesboerderij Spronk de deur open voor belangstellenden.

Voor de Zoetermeerse Meerpolder zijn in de loop der tijd meerdere bestemmingen bedacht, maar deze polder is gelukkig groen, agrarisch én springlevend gebleven. Negen bedrijven houden op Hemelvaartsdag Open Dag van 10.00 tot 16.00 uur. Er is een fraaie wandel- en fietsroute uitgezet van rond 10 kilometer bij elk bedrijf is wel wat te zien en te beleven. Dus stap straks op de fiets of trek de wandelschoenen aan voor het Rondje Meerpolder. De route vind je hier.

 

Lokale markt

Bij de ‘Zuivel van Zus’ (boerderij De Jong, Westeinde 1A) valt meer te zien en beleven dan alleen koeien, kaas en yoghurt. Tijdens een lokale markt (van 10.00 tot 16.00 uur) laten plaatselijke ondernemers (van hovenier tot bakker van meubel tot koffie) zien en proeven wat ze in huis hebben. Bij aardappelen en uien van naburig akkerbouwbedrijf Zegwaard hoort natuurlijk verse friet om het geheel compleet te maken.

 

Boerderijfair

In Zoeterwoude kan men op Hemelvaartsdag terecht op de Zoeterwoudse Boerderijdag bij de familie Spronk (van 10.30 tot 16.00 uur). Alle boerderijdieren zijn er te zien en er is ook een boerderijfair met streekproducten en allerhande andere kraampjes. Er worden schapen geschoren, kalfjes geknuffeld en liefhebbers kunnen een écht boerderijdiploma halen.