‘Het was echt een feest om er bij te mogen zijn’.  En: ‘Bij de aankondiging had ik me er iets leuks van voorgesteld, maar deze avond of betergezegd nacht was héél bijzonder’. Dit waren enkele reacties op het Midzomernachtfeest van Wijk en Wouden, dat op 17 juni jl. plaatsvond bij de Zingende Zaag, een sfeervolle locatie aan de Bovenmeerweg op de grens van Stompwijk en Zoeterwoude,

Voor een avondvullende activiteit in de buitenlucht moet het weer een beetje mee zitten. De weergoden waren het ‘zonnewendefeest’ goed gezind. Het was een prachtige zomeravond en met het aansteken van het vreugdevuur werden de duistere krachten, voor zover die er al waren, op grote afstand gehouden. Ook de andere elementen, te weten aarde, water en lucht kwamen aan bod. Met afwisselend een actieve rol voor alle bezoekers.

Kunstenmaker
Het werd dus een avond met allerlei optredens, van dans en muziek tot cultuur en kunst. Kunstenmaker Danny Molenaar, hoog op de benen, kondigde als stewardess een reis aan; hij nam de bezoekers  mee naar onder meer een uitstapje naar de nabij liggende wetering. Middenin het water en bij het ondergaan van de zon las voormalig stadsdichter van Leiden Marianne van Velzen bijgevoegd gedicht voor. Later raakte Dora van Haaster de zielen en gevoelens van de bezoekers met een voordracht over het element aarde.

Danny nam het gezelschap ook mee naar een mooie roofvogelshow, verzorgd door De Valk-roofvogels. Een bijzondere belevenis om de wilde vogels van zo nabij mee te maken. Voorts werden alle bezoekers uitgenodigd om – kort en krachtig – hun dromen op te schrijven. Deze werden opgeborgen in een kistje en begraven op het terrein van de Zingende Zaag. Afgesproken is om deze dromen over vijf jaar weer op te graven. Al was het maar om te gaan of die dromen ook echt zijn uitgekomen.

Fantastische locatie
Het laatste element vuur werd opgeluisterd met een muzikaal optreden van het Shantikoor in Zoeterwoude, althans een selectief gezelschap ervan. Met eten en drinken, zeldzaam lekkere soep en marshmellows boven het vuur draaide het uit op een gezellig samenzijn en genieten van de landelijke omgeving en de fantastische locatie van De Zingende Zaag. De avond werd zo toch een nacht, al was het maar om de naam van dit evenementje waar te maken.

TV Midvliet maakte er een leuk filmpje (klik hier).