Lenny Waasdorp uit Leiden heeft de fotowedstrijd gewonnen ter gelegenheid van de verlichte Boerderijenroute in Zoeterwoude. Haar foto (zie boven) op een locatie aan de Noord Aa werd gekozen uit 41 inzendingen. De tweede prijs was voor Manita Overweg uit Zoetermeer en de derde voor Marjon van der Born uit Zoeterwoude.

 

De prijswinnaars van de fotowedstrijd samen met de juryleden

 

De prijzen van de door Wijk en Wouden georganiseerde wedstrijd werden gisteren uitgereikt in buurthuis Weipoort. Daar konden de deelnemers aan de route hun belichtingssets inleveren. De jury, bestaande uit de fotografen Coen Francken en Rob van Veen, hoefde niet lang na te denken over de winnende foto. Deze was gemaakt bij Kees Berg en toont ‘waarzegster’ Dora van Haaster, die aan de hand van kaarten samen met bezoekers keek naar wat het nieuwe jaar hen zou brengen.

 

De foto van Manita Overweg

Manita Overweg maakte een foto, waarin veel ingrediënten van de route samenkomen: een verlichte boerderij, organisatie, communicatie en beveiliging. De foto van Marjon van der Born laat een prachtig overzicht zien van aangelichte gebouwen en de omgeving  in de Zuidbuurt. Zij maakte tijdens de route ook foto’s van alle aangelichte locaties, die de deelnemers namens Wijk en Wouden vandaag mee naar huis kregen.

 

De foto van Marjon van der Born

Voor Lyanne de Laat uit Haastrecht was de verlichte Boerderijenroute in Zoeterwoude  de 22e editie, waaraan zij medewerking verleende. De route bestond uit 56 boerderijen en karakteristieke panden en vond eind vorig jaar plaats. Onderweg waren er naast bezoeken aan boerenbedrijven volop activiteiten, zoals film, muziek, lezingen en vertellingen. De route trok bijna 2.500 bezoekers. Sponsors waren, naast de gemeente Zoeterwoude en Fonds 1818, Rabobank Groene Hart Noord, Vreugdenhil Dairy Foods, Heineken, De Schepper Delft Stichting, en ABZ De Samenwerking.