Met het wat winterse weer lijkt de lente nog een eind weg. Toch worden de dagen langer en wint de zon dagelijks aan kracht. De eerste lammetjes zijn er al en in maart en april komen er nog heel veel bij. Boeren en boerinnen hebben naast melkvee vaak ook schapen en ze hebben het juist in deze periode van het jaar druk met de geboorte en verzorging van de lammetjes. Ze vertellen er graag over, net zoals over andere takken van hun bedrijf en de omgeving waarin ze dagelijks werken.

De leden van Wijk en Wouden worden uitgenodigd om de jonge aanwas zelf te komen bekijken op een viertal boerderijen in De Weipoort. Met een beetje geluk kunt u een geboorte van dichtbij meemaken. De meeste lammetjes worden nog op stal gehouden, al lopen ze soms al buiten. Hangt af van het weer.

Waar en wanneer?

Datum Zaterdag 17 maart 2018
Aanvangstijd 10.00 uur (verwachte eindtijd rond 12.30 uur)
Locatie Vier adressen in (nabij) de Weipoort in Zoeterwoude
Startpunt IJsboerderij Jong, Weipoortseweg 98, Zoeterwoude (verzamelen vanaf 09.30 uur)

Aanmelden bij voorkeur per email: wvdgeest@gmail.com of telefonisch 071-580 2010.

Kosten

Voor kinderen en leden van de VANL Wijk en Wouden is deze activiteit gratis. Voor niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 3,- per persoon. Wie zich ter plekke aanmeldt als lid van Wijk en Wouden (€ 25 per jaar), hoeft niets te betalen.

Verzoek: kom a.u.b. op de fiets zodat u tijd heeft om alle bedrijven te bezoeken!