Met dank voor de inzet
van loonbedrijf Meurs

Het idee was afkomstig van Marja Versteegen. Het zware verkeer van landbouwwerktuigen op de openbare weg roept bij andere weggebruikers soms vragen en soms ook irritatie op. Haar zoon Ben werkt bij het plaatselijke loonbedrijf Meurs. Hij wilde tijdens de activiteit ‘Lammetjes in de Weipoort’ wel uitleggen wat er allemaal wordt gedaan voor veilig verkeer met landbouwvoertuigen.

Ook zou hij ingaan op ‘de dode hoek’, bekend bij de meeste weggebruikers en zeker bij bestuurders van vrachtwagens en zwaar landbouwverkeer.  Want in de cabine ziet de trekkerbestuurder met behulp van technische systemen, beeldscherm e.d. van alles en nog wat rondom het voertuig. Doel is om het gevaar van de dode hoek tot een minimum te beperken.

Nieuwe John Deere
Maar het liep allemaal anders. Ben Versteegen was verhinderd en bij loonbedrijf Meurs was het motto ‘afspraak is afspraak’. Dus wachtte Erik Onderwater die ijskoude ochtend op het erf van de familie Versteegen op zijn publiek. De vervanger van Ben had achter de spiksplinternieuwe John Deere een keurig schoongemaakte opraapwagen hangen. Een mooi setje, daar kon je mee voor dag komen, redeneerden zij bij loonbedrijf Meurs.

Maar het was die dag koud, bar koud. Niemand wilde met die snijdende oostelijke wind buiten zijn. En dus wierpen de bezoekers weliswaar een vluchtige blik op de trekker met aanhangwagen. Maar daar bleef het bij. En daar stond Erik, buiten in de kou, met een verhaal in z’n achterhoofd dat hij niet hoefde te houden.

Schrale troost
W&W-secretaris Jack Luiten zette de medewerker van Meurs, bij wijze van schrale troost, ter plaatse op de foto. En dezelfde foto (op groot formaat) overhandigde hij een paar weken later aan dezelfde Erik. Dat gebeurde in de kantine van het loonbedrijf, waar de ingelijste foto ongetwijfeld een plaatsje aan de muur krijgt.