Ruud Spil, die een reputatie heeft opgebouwd als koeienschilder, was op zaterdag 9 april jl. te gast bij Wijk en Wouden (zie elders deze site). Voordat hij van wal stak over ‘koe in de kunst’ vertelde hij een bijzonder verhaal over twee koeien die onafscheidelijk van elkaar waren, tot in de melkstal aan toe.

De uitnodiging aan de bezoekers om op die koude dag in Hazerswoude ook een buitengewoon avontuur met koeien te vertellen, sloeg aan. Drie gasten kregen gelegenheid om hun persoonlijke verhaal te doen. Zo kregen de bezoekers een persoonlijke belevenis te horen van Ineke van Cromvoirt uit Zoeterwoude, Wil Schrader uit Stompwijk en Arjaan Wit uit Leiderdorp.

Uiteraard stond daar wat tegenover. Alle verhalen vertellers kregen het boekje ‘Het Haagse Platteland’ (1999), een uitgave naar aanleiding van een bijzondere koeiententoonstelling in de Hofstad. Het boekje gaat ook naar Sanne Bavelaar voor haar unieke foto over koeienschilderijen (zie foto boven), gemaakt van het uitgestalde werk van Ruud Spil.