Bij enkele van onze leden reeds bekend, maar verreweg de meeste mensen nog niet: zelfoogsttuin ’Bij Mei’ in Zoeterwoude (vlakbij de Grote Molen).We kunnen in twee groepen terecht bij initiatiefneemster Mariska Verhulst voor een kennismaking en rondleiding.

Bij tuinderij ’Bij Mei’ kun je zelf groenten en bloemen oogsten van het seizoen. De kleinschalige tuinderij werkt op basis van natuurlijke principes. Er worden geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt.  Ook wordt gewerkt aan een gezonde bodem en aan meer biodiversiteit o.a. door voedsel en schuilgelegenheid te creëren voor bijen en andere insecten. Samen werken we aan een duurzame, herstellende landbouw.

Bij Mei kom in de praktijk neer op gemeenschapslandbouw: landbouw die door jou als consument gedragen wordt. De tuinder teelt en verzorgt de gewassen waarna je zelf wekelijks kunt komen oogsten. Het is op beperkte schaal ook mogelijk om mee te werken.

 

Waar en wanneer?

Datum        :  zaterdag 24 juni 2023

Aanvang     :  10.30 en 14.00 uur

Waar           :  Ommedijkseweg 10a, Zoeterwoude

 

Aanmelden kan tot 22 juni a.s. per email:

wijkenwouden.penningmeester@gmail.com

Als u voorkeur heeft voor ochtend of middag kunt u dit aangeven in de mail. 

Belangrijk voor alle belangstellenden Vol is vol. Dus meld u snel aan. We gaan deze excursie maken in twee groepen. Hou er rekening mee, dat u zowel in de ochtend- als middaggroep kan worden ingedeeld.

 

Kosten

Voor leden van de VANL Wijk en Wouden is deze activiteit gratis, niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 5,- per persoon. Toegang is ook voor nieuwkomers de ledenprijs als men zich ter plaatse aanmeldt als lid van Wijk en Wouden. Graag tot dan.