Instructies voor kijken en meespelen
Er wordt momenteel hard gewerkt aan de online polderdag quiz die woensdag 12 mei om 20.00 uur zal aanvangen. Op de fiets stappen en er op uit trekken door het mooie polderlandschap is u niet vreemd, maar vanachter een computer een quiz spelen is wellicht van een andere orde voor u. Daarom even enige uitleg over de quiz en de technische werking.

 

Kijken naar de uitzending
Wij verzorgen voor u een live uitzending vanuit De Bles in Stompwijk. Deze uitzending kunt u volgen via  https://www.twitch.tv/polderdag .  De uitzending start om 20:00 uur en de presentatoren zullen u aan de hand van ca. 50 vragen meenemen door de verschillende poldergebieden rondom Leiden. De presentatie is in handen van Arjen van Leeuwen van De Vergulde Vos (Rijpwetering) en Yvonne van der Geest van De Meester (Zoeterwoude). U kunt de uitzending via de eerder genoemde URL bekijken op computer, laptop of tablet. Al dan niet aangesloten op uw televisie om heerlijk vanaf de bank te kunnen kijken. U kunt thuis voor uzelf meespelen met de quiz, maar wilt u ook meespelen voor de prijzen, dan doet u dat op de volgende manier;

 

Meespelen
Om het speelgemak en speelplezier te vergroten hebben we gekozen voor een aparte website waar u op kunt meespelen met de quiz. Zo kunt u de uitzending gewoon laten aanstaan / doorlopen en kunt u met uw mobiele telefoon of (extra) tablet meespelen met de quiz. Op deze manier kan iedere kijker zelf meedoen en meespelen en hoeft u niet persé een team te vormen met de mensen waarmee u naar de uitzending kijkt. Al kan dat wel natuurlijk. De vragen zijn allemaal meerkeuze vragen en u hoeft dus alleen maar aan te klikken welk antwoord u denkt dat goed is. Geen onhandig gedoe met intypen van berichten dus. Wij adviseren u om al voor aanvang van de quiz even een account aan te maken bij Wooclap. Dan hoeft u straks alleen nog maar in te loggen en speelt u soepel mee met de quiz. Hier kunt u een account aanmaken:  https://app.wooclap.com/public/auth/register?email=&redirectTo=%2Fpolderdag&slug=polderdag . Heeft u een account, dan gaat u op 12 mei vlak voor aanvang van de uitzending naar  https://app.wooclap.com/polderdag  en speelt u mee met de grote Polderdagquiz. Let op! De quiz ziet u pas als deze ook plaatsvindt. Nu dus slechts registreren en straks op 12 mei heerlijk meespelen.