Tijdens de komende verlichte boerderijenroute in Zoeterwoude (afgekort VBR Zw) van 22 december tot en met 1 januari a.s. valt onderweg veel te beleven. In totaal worden ruim vijftig boerderijen en andere karakteristieke panden in het licht gezet. Op ruim 25 locaties kunnen belangstellenden meedoen aan en genieten van zeer uiteenlopende activiteiten.

Die activiteiten langs de route zijn niet op alle avonden, maar alleen op 22, 23, 27, 28, 29 en 30 december a.s. De plaatsen waar ‘wat te doen is’ worden ook langs de route apart aangegeven. Bij die locaties staat een bord met Welkom en een poster van de VBR Zw. De activiteiten staan op een routekaart en op diverse websites. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten.

Alle 55 locaties van de boerderijenroute, die is opgezet door Wijk en Wouden, komen wel alle avonden in volle gloed te staan van 19.00 tot 22.00 uur.

Op de verlichte boerderijenroute is van alles en nog wat te beleven: muzikale optredens, films, workshops, schilder- en fotokunst en verhalenvertellers. Op tal van locaties is iets te eten en te drinken. Bezoekers kunnen – alléén wandelend of op de fiets – op iedere gewenste plek van de route starten. Mensen die slecht ter been zijn en toch een kijkje willen nemen, kunnen zich aanmelden bij  Tonny via T 06-12761275 of via de mail: wijkenwouden.penningmeester@gmail.com. In dat geval zal Wijk en Wouden voor vervoer zorgen.

Dringend advies van Wijk en Wouden: alle deelnemers moeten er zelf voor zorgen dat ze zowel op de fiets en ook als wandelaar goed zichtbaar zijn door verlichting. Deelnemers hoeven zich vooraf niet aan te melden en het programmaboekje is op veel plaatsen te koop en ook op meerdere startlocaties verkrijgbaar. Alle informatie over de route en de activiteiten is te vinden op www.verlichteboerderijen.nl en www.wijkenwouden.nl.

Programmaboekjes met beschrijving boerderijen nu al op diverse plaatsen te koop voor 3 euro!!

  • Diverse boerderijwinkels
  • Grimsport, Zuidbuurtseweg 62, Zoeterwoude
  • Boer en Goed, Groene Hartplein 4, Zoeterwoude
  • Van der Kooij, Slootweg 10, Benthuizen
  • Buurthuis Matilo, Zaanstraat 127 Leiden
  • Kijk en Afhaalpunt Hoofdstraat 164, Leiderdorp
  • Welkoop, Provincialeweg Oost 34 A, Haastrecht