Wanneer de winter langzaamaan de herfst verdrijft, wacht de leden van Wijk en Wouden een fietstocht door het donkere, landelijke grensgebied van de dorpen Zoeterwoude, Hazerswoude en Benthuizen. Deelnemers krijgen onderweg op agrarische locaties een maaltijd aangeboden van vier gangen. Belangrijkste voorwaarden om mee te doen: een fiets met goede verlichting, eigen bestek, bord en beker meenemen (!) en een tijdig vertrek bij het startpunt in de Weipoort in Zoeterwoude.

Eigenlijk is ‘trappen en happen’ een betere benaming voor deze activiteit van de Vier Jaargetijden. Want na elke etappe fietsen volgt een maaltijdonderdeel van voor-, hoofd-, nagerecht en koffie. Tijdens het happen vertellen ondernemers iets over hun bedrijf. Op de bedrijven kunnen deelnemers ook wat rondkijken.

De fietstocht duurt, afhankelijk van fietssnelheid en eetlust, ongeveer 2,5 uur. Na bevestiging van uw aanmelding (zoveel mogelijk per email!) ontvangt u informatie over de tocht, de starttijd, een plattegrond en eindlocatie.

Waar en wanneer?

Datum Vrijdag 29 November 2019
Aanvang vertrektijden 17.30 uur, 18.00 en 18.30 uur
Startplaats Melkveebedrijf en zorgboerderij Van Velsen, Weipoortseweg 1A, Zoeterwoude

 

Wilt u aan deze activiteit meedoen?

Aanmelden graag per email: vierjaargetijden1@gmail.com
Wilt u dit svp zo vlot mogelijk doen, want vol is vol. De aanmelding sluit bij honderd deelnemers.

Kosten

Voor leden van de VANL Wijk & Wouden kost deze fietstocht inclusief vier gangen-maaltijd  € 3 euro. Van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 10 euro per persoon. Ter plekke aanmelden als W&W-lid is mogelijk (eerste jaar vrijstelling van contributie).

 

                                                      -o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Wijk & Wouden is het landelijke gebied tussen de steden Leiden, Alphen a/d Rijn, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg. De agrarische bedrijven in deze regio zijn voortdurend in beweging, terwijl de ontwikkelingen in de rest van het landelijk gebied ook doorgaan, denk aan woningbouw, verkeer, recreatie e.d. De vereniging Wijk & Wouden zet zich in voor dit gebied door zowel agrarische ondernemers als burgers in steden en dorpen bij deze veranderingen te betrekken.

Hiertoe organiseert het comité De Vier Jaargetijden van Wijk & Wouden jaarlijks diverse evenementen. Niet alleen voor leden, maar voor alle in- en omwonenden. Wie wil, kan erbij zijn!

Deelname is op eigen risico.

Voor nadere informatie: Tonny de Groot 06-12761275 of Jack Luiten 06-82575034