Al jaren achtereen stapten vele bewoners uit het werkgebied van de agrarische natuurcoöperatie De Groene Klaver op de fiets om mee te doen aan de Polderdag. Dat gebeurde vaste prik op Hemelvaartsdag. Helaas haalde Covid voor de tweede keer een streep door dit evenement. Deze jaarlijkse Polderdag mag echter niet van de evenementenkalender verdwijnen, vindt De Groene Klaver. Vandaar dat in 2021 op de avond vóór Hemelvaartdag  een Polderdag-quiz werd gehouden.

Door aantrekkelijke routes en tal van activiteiten op stopplaatsen was de Polderdag altijd erg in trek. De polders zijn altijd goed voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen. Tal van agrarische bedrijven hadden de deuren opengezet en overal gebeurde wel iets. Activiteiten als spelletjes voor kinderen, optredens, en op veel plaatsen konden bezoekers meedoen aan activiteiten. Belangstellenden konden genieten van zowel het mooie buitengebied rondom Leiden met het kenmerkende veenweidelandschap, alsook van de veelkleurige Bollenstreek. Heel veel elementen kwamen terug in de al genoemde quiz.

Meegedaan aan de quiz? Of heeft u ‘m gemist? De vraag stellen is ’m actief beantwoorden zélf door de fiets te pakken en er op uit te gaan. Hierbij treft u vijf fietsroutes aan, die zijn uitgezet n.a.v. de vragen in de Polderdag-quiz, die was te zien op woensdag 12 mei jl.Ga naar buiten en geniet, veel plezier. En naar we hopen zien we u wéér op de Polderdag 2022.

 

De vijf fietsroutes zijn: