Wijk & Wouden nodigt u uit voor de excursie Boeren voor Bijen. Tientallen boeren in de omgeving van Leiden  zetten zich met het project Boeren voor Bijen al enkele jaren in voor het welzijn van bijen en andere bestuivers. Dit project is een initiatief van De Groene Klaver. Een belangrijk initiatief, want de bij heeft het moeilijk en zonder de bestuiving door deze beestjes kan een belangrijk deel van ons voedsel niet groeien.

En laten we de schoonheid niet vergeten van allerlei soorten bloemen en kruiden in ons landschap. Het begint allemaal met het gezoem van verschillende bestuivende insecten.

De bij zit in de knel en dat blijft niet onopgemerkt. Er worden allerlei initiatieven genomen om het tij te keren. Bij de excursie Boeren voor Bijen vertellen insecten- en plantendeskundigen wat zo al wordt gedaan op een tweetal agrarische bedrijven en wat boeren, gemeenten en particulieren zelf kunnen doen om de bij te hulp te schieten.

De excursie omvat een wandeling, een ritje op de platte kar en aan het eind een lunch.

Waar en wanneer?

Datum Zaterdag 30 juni 2018
Aanvang 09.30 uur (inloop 09.15 uur)
Startplaats Boerderij ‘t Geertje, Geerweg 7, Zoeterwoude
Eindplaats Boerderij de Vierhuizen, Geerweg 5, Zoeterwoude
Einde wandelingen ca. 12.30 uur
Einde lunch ca. 13.00 uur

 

Aanmelden uiterlijk 25 juni, per email: wvdgeest@gmail.com of telefonisch 071-580 2010.

Kosten:
Voor leden van de VANL Wijk & Wouden kost deze excursie € 4,- per persoon (kinderen gratis). Van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 8,- per persoon. Dit is incl. koffie bij ontvangst, lunch en goody bag. Toegang is  € 4,- voor nieuwkomers, die zich ter plekke aanmelden als W&W-lid (de contributie bedraagt € 25,- per jaar).

Verzoek: kom voor zover mogelijk op de fiets, deze kunt u onderweg goed gebruiken!