De jaarlijkse Polderdag mag niet van de evenementenkalender verdwijnen, vindt de agrarische natuurcoöperatie De Groene Klaver. Daarom wordt op woensdag 12 mei a.s. een Polderdag-quiz gehouden, waarin het draait om het groene buitengebied en alles waar daar te genieten en te beleven valt.

Door Covid-19 ging voor de tweede achtereenvolgende keer een streep door dit evenement. Voorheen trok deze wandel- en fietsdag in de regio’s van Leiden, Alpen aan de Rijn en Leidschendam Voorburg duizenden deelnemers.

Te waardevol
De Polderdag op Hemelvaartsdag was jarenlang het paradepaardje van de Stichting Land van Wijk & Wouden. Deze stichting is begin dit jaar helaas gestopt met haar activiteiten. Theo van Leeuwen, voorzitter van De Groene Klaver (DGK), wil de komende jaren de draad weer oppakken: ,,Dit evenement is te waardevol om te laten lopen. Door aantrekkelijke routes en tal van activiteiten op stopplaatsen waren de Polderdagen afgelopen jaren erg in trek. Zo’n groot evenement mag beslist niet in de vergetelheid raken.”

Samen met de vier agrarische natuurverenigingen (Wijk en Wouden, VANAde, Geestgrond en Santvoorde) zijn de krachten gebundeld om een aantrekkelijke Polderdag-quiz 2021 te maken.

Vier werkgebieden
Deze quiz staat in het teken van de vier ‘werkgebieden’ van de vier genoemde verenigingen. De datum 12 mei a.s. (aanvang 20.00 uur) is niet toevallig gekozen, omdat de Polderdag jaren achtereen op Hemelvaartsdag is gehouden.

Iedereen kan meedoen aan de quiz en aanhaken is eenvoudig: klik op de volgende link (www.wooclap.com/POLDERDAG) en de rest wijst zichzelf. De organisatoren hopen dat deelnemers worden geprikkeld om er binnenkort, als wandelaar of fietser, weer op uit te trekken. Want de omgevende polders van De Groene Klaver zijn altijd goed voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen.