“We lopen wel vaker met onze viervoeter Joep een naburig laantje af. Onderweg is er veel te zien, heel mooie plaatjes en plekjes die we moeten koesteren”, schreven Jan Willem en Greta onlangs aan Wijk en Wouden.

Het vervolg van hun relaas: “Dit was er ook zo eentje, die je niet alledaags ziet. Laten we gezamenlijk ruimte houden voor de natuur, onze mooie polders en alles wat zich hier bevindt. Ruimte om te grazen, te rusten, te wandelen en ook ruimte voor onze boeren en andere agrarische bedrijven. Laten we vooral niet alles bestemmen voor bedrijventerrein en woningbouw.”

“Deze foto straalt van alles tegelijk uit: nieuwsgierigheid, kracht, pracht en in spiegelbeeld. En met een beetje fantasie rood, wit en blauw. Al is blauw hier een beetje zwart. Wat ons betreft mag de vlag terug.”

“Met veel andere mensen zijn ook wij nieuwsgierig naar wat er in de naaste toekomst in dit groene gebied naast de stad gaat gebeuren. We zagen deze drie runderen ook denken: ‘wat doen júllie daar? En wat willen jullie met ons en wat is ónze toekomst?”