Op de voormalige akkers van het Bentwoud (tussen Zoetermeer en Boskoop) ontwikkelt zich een gevarieerd landschap. Bos, struiken, grasland vol bloemen, moerassen en open ruimten wisselen elkaar af. In het bos vind je veel verschillende soorten bomen en struiken, niet in strakke bosvakken, maar speels door elkaar, waardoor het bos heel natuurlijk voelt. Veel sloten in het gebied hebben een natuurvriendelijke oever. Dat trekt weer verschillende vogels, vissen, insecten en planten.

Onder leiding van gids Wim Smits maken we een schemerwandeling door dit gebied. De zon gaat deze avond onder om 20.35 uur. Na de wandeling is er een drankje. Trek je laarzen aan en kom bij voorkeur op de fiets! De verzamelplaats wordt met een banner / vlak aangegeven. Wees er snel bij, want vol is vol.

 

Waar en wanneer?

Datum          :  vrijdag 14 april 2023
Aanvang       :  verzamelen 19.00  tot 19.15 uur
Waar             :  Parkeerterrein Bentwoud West (aan de Boslaan, Benthuizen)
                         https://goo.gl/maps/TrouaUxhEznQB5S59

 

Aanmelden kan tot 10 april a.s. per email:

wijkenwouden.penningmeester@gmail.com

 

Kosten

Voor leden van de VANL Wijk en Wouden is deze activiteit gratis, niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 3,- per persoon. Toegang is ook voor nieuwkomers de ledenprijs als ze zich ter plaatse aanmelden als lid van WenW. Graag tot dan.