Algemene Ledenvergadering
Wijk en Wouden matig bezocht

De op 12 april jl. in Zoeterwoude gehouden Algemene Vergadering van Wijk en Wouden ‘nieuwe stijl’ is matig bezocht.  Van de 236 leden waren er welgeteld 21 naar De Meester gekomen en dat was inclusief de vijf huidige leden van het bestuur van Wijk en Wouden. Het verslag van de vergadering in Zoeterwoude-dorp staat onder dit bericht.

Er was één schrale troost: na de pauze was het aantal bezoekers bijna twee keer zo groot. Hoe kan dat? In de aankondiging van de bijeenkomst stond, dat na het officiële vergadergedeelte een film zou worden vertoond met als titel ‘Twaalf maanden natuur in het Groene Hart’. Deze film van ongeveer driekwartier is gemaakt door Monique Smulders, die de rolprent vooraf wilde toelichten en hier en daar van commentaar zou voorzien.

Film toch vertoond
Maar dat laatste ging niet door, want Monique was door ziekte verhinderd om die afspraak na te komen. Erg spijtig, maar niks aan te doen. Dankzij de (technische) inspanningen van Tonny de Groot en Willem Janson kon de film ter vergadering toch worden vertoond. Eerstgenoemde had in haar vrienden- en kenniskring een mail rondgestuurd over de première van de film in Zoeterwoude.

Daar kwamen bijna twintig belangstellenden (leden van Wijk en Wouden, maar ook niet leden) op af, zodat café De Meester toch nog behoorlijk was gevuld. Ze genoten van veel mooie plaatjes van natuur, van groen en blauw (water) en heel veel dieren en vogels die in het Groene Hart leven. De meesten zijn ook ‘gewoon’ te zien, al moet je er  wél even de tijd voor nemen. Dat heeft Monique Smulders ook gedaan.