De Vereniging Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Wijk & Wouden (W&W) heeft een nieuwe website (www.wijkenwouden.nl). Dit is een direct gevolg van de veranderingen, die onlangs in het agrarisch natuurbeheer zijn doorgevoerd. De website is in de loop van de maand december 2017 actief geworden.

 

Het agrarisch natuurbeheer, een belangrijk onderdeel van de activiteiten van W&W, is verhuisd naar de ANLB-koepel De Groene Klaver, waar nog drie andere soortgelijke vereniging uit de omgeving bij zijn aangesloten. Het onderhoud en beheer van de boerenlandpaden blijft nog minstens een jaar een activiteit van Wijk en Wouden ‘nieuwe stijl’.

 

De vereniging blijft zich in de nieuwe opzet daarnaast richten op de relatie boer-burger / burger-boer en de waardering voor het landelijk gebied. Wijk & Wouden is actief in het landelijke gebied tussen de steden Leiden, Alphen a/d Rijn, Zoetermeer en Leidschendam.

 

De agrarische bedrijven in deze regio zijn voortdurend in beweging, terwijl de ontwikkelingen in de rest van het landelijk gebied ook iedereen aangaan: boeren, burgers en buitenlui.

Wijk & Wouden zet zich in voor dat gebied door burgers in steden en dorpen samen hierbij te betrekken.

 

Het landelijk gebied heeft veel te bieden. Daarom organiseert het comité De Vier Jaargetijden onder de vlag van VANL Wijk & Wouden jaarlijks diverse evenementen. Niet alleen voor leden, maar voor alle in- en omwonenden. Wie wil, kan erbij zijn!